2018-08-28 06:46:52• hírek • Bede Emőke

Ilyen volt a 17. Partiumi Magyar Napok - számokban

Demjén Ferenc és zenekara nagykoncertjével ért véget vasárnap a 17. Partiumi Magyar Napok rendezvénysorozat. A hét nap alatt több mint 150 programmal több tízezer embert megmozgató rendezvényt a hétvégi viharoknak sem sikerült elmosni: esőben is kitartottak a szatmáriak.

De vajon hány gyerek látta a bábelőadásokat? Hány liter bográcsban főtt finomság készült? Hány liter sör fogyott? A szervezők most ezekre a kérdésekre is megadják a választ. Azt, hogy 25 helyszínen 150 program és 750 fellépő teszi színesebbé a Partiumi Magyar Napokat, már előre lehetett tudni, azt azonban, hogy hányan vesznek részt ezeken, csak sejteni lehetett. A leltározás után azonban kiderült, kb. 4200 gyerek arcára sikerült mosolyt csalni a bábelőadások és gyermekprogramok által, a programon résztvevő felnőttek száma pedig több tízezerre tehető. A legtöbb nézőt Demjén Ferenc nagykoncertje vonzotta, a legnagyobb stábot pedig Bánk Bán mondhatta magáénak.


A Kossuth-kertben két nap alatt 1200 liter bográcsos készült és 4120 liter csapolt sör oltotta a látogatók szomját. A rendezvényt 78 órányi nyers videóanyag örökítette meg, a folyamatosan talpon levő fotósok 250 gigabájtnyi fényképet készítettek, ehhez pedig az egy hét leforgása alatt 90 ezer lépést tettek meg. A szervezők sem gyalogoltak kevesebbet, ők ugyanis átlagban 15 ezret léptek egyetlen nap alatt.


A PMN hivatalos Facebook-oldalán 65 alkalommal történt élő bejelentkezés az egy hét alatt, emellett született 123 bejegyzés is, mely a különféle programokat, foglalkozásokat, koncerteket hivatott megmutatni azoknak is, akik sajnos lemaradtak ezekről.


Négy este alatt négy magyar filmet vetítettek a közönségnek, de aki inkább a könyveket preferálta, annak is volt honnan választania. A PMN-en ugyanis 23 könyvkiadó és könyvesbolt volt jelen több ezer kiadvánnyal.


S hogy kik dolgoztak legkeményebben az egy hét alatt? A főszervezők mellett 23 társszervező civilszervezet segített színesebbé tenni a programokat, és az események gördülékeny lefolyását 137 önkéntes segítette. A 17. alkalommal megszervezett Partiumi Magyar Napokról pedig 25 médiapartner tudósított a nagyvilágnak.
 

A Partiumi Magyar Napok rendezvénysorozat jövőre is folytatódik: 2019-ben nagykorúvá válik a rendezvény, így hát ehhez méltó programkínálattal és számtalan újítással is keszülnek majd a szervezők, hogy a PMN továbbra is a második legjobb dolog maradhasson Szatmáron.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: